گردشگری

گردشگری

گردشگری

گردشگری

جاذبه های گردشگری تاریخی ترکیه و شهر ادیرنه

در این مقاله قصد داریم تا شما را با شهر تاریخی ادیرنه ترکیه در منطقه مرمره ترکیه آشنا سازیم. در دوران گذشته این شهر پایتخت دولت عثمانی بوده و و با آثاری که از آن دوره باقی مانده از آن به عنوان نماد میراث فرهنگی این کشور یاد می شود. آناطولی و اروپا از طریق این شهر به هم وصل می شوند و نقشی اساسی در آموزش و فرهنگ مردم این کشور داشته است.

هنر خطاطی و تزیین برای اولین بار در این شهر مشاهده شده است و نوآوری های جالبی در زمینه بنا های ساخته شده بکار رفته است. مراسم پیروزی، ختنه سوران شاهزادگان و حتی مراسم ازدواج برخی از پادشاهان از دوره سلطان مراد دوم تا سلطان محمد چهارم از پادشاهان عثمانی در این شهر برگزار می شده است. تاسیس این شهر به قرن ۵ قبل از میلاد بر می گردد زمانی که اودریس ها این شهر را بنا نهادند

نام های مختلفی بر این شهر بوده است تا این که در دوره سلطان مراد اول این نام برای این شهر انتخاب شد. یکی از شاهکار های معماری جهان در این شهر مسجد سلیمیه می باشد و معمار سینان بنای آن را بر عهده داشته است. گنبد این مسجد که از سطح زمین ۴۳ متر و ۲۸ سانتیمتر ارتفاع دارد به قطر ۳۱ متر و ۳۰ سانتی متر بوده و بر روی هشت ستون که با طاق ‌هایی به طول ۶ متر به یکدیگر متصل شده اند استوار می باشد. مسجد سلیمیه دارای چهار مناره به قطر ۳ متر و ۸۰ سانتیمتر و ارتفاع ۷۰ مترو ۸۹ سانتی متر بوده و در ساخت آن از سنگ مرمر، چینی لعاب کاری شده و ایزنیک و نمونه ‌های زیبای چوب و نیز هنر صدف کاری استفاده شده است.

در بین سال های ۱۵۶۹ و ۱۵۷۵ این مسجد دوره ساخت خود را می گذراند که فرمان ساخت آن توسط سلطان سلیم دوم داده شده بود. مساحت ۲۴۷۵ متر مربع و محلی برای این مسجد انتخاب شد که با وجود چهار مناره اش همواره در معرض دید همگان قرار دارد. مجتمع بایزید دوم دیگر آثار دیدنی این شهر است که در سواحل رودخانه تونجا قرار دارد و شامل مسجد، مدرسه طب، عمارت خانه، دارالشفاء، حمام، مطبخ و انبار آذوقه می باشد.

دیگر اثر منحصر بفرد این منطقه شبستان و بازار سرپوشیده علی پاشا واقع در مرکز شهر ادیرنه می باشد که در گذشته کاروانسرا بوده است. این دو اثر در سال های ۱۴۷۱ و ۱۵۶۹ ساخته شده اند که چون این شهر مسیر ارتباطی مهمی بوده اسا امری عادی بوده است.

کاروانسرا های رستم پاشا، احمد پاشا و تاشحان از دیگر آثار مشابه این بنا هستند. سارای ایچی محل برگزاری مسابقات کشتی سنتی کیرک پینار یا کشتی روغنی و کاخ همایونی، یکی از کاخ ‌های پادشاهان عثمانی در دوره ‌ای که ادیرنه پایتخت امپراطوری بود می توان اشاره داشت. مجسمه‌ های کشتی‌گیران فراموش نشدنی چون کورت دورئلی، کل آلیچو و کوجا یوسوف در کنار این بنا ساخته شد که برای مردم بسیار قابل احترام هستند.

اگر از ساختار پل ها خوشتان می آید و بدتان نمی آید با آن ها آشنا شوید پیشنهاد ما پل قاتح که در کنار قصر عدالت و روی رودخانه است که ۳۴ متر طویل است و دارای سه دهانه است. زمین های اطراف این رودخانه بسیار چشم گیر است و افراد زیادی برای گذراندن اوقات فراغت یا ماهی گیری به این رودخانه می آیند

ساختمان ایستگاه قطار کارا آغاچ در سال ۱۸۷۳ بعد از افتتاح خط آهن روملی آغاز به کار کرد که بعد ها با تغییر مسیر خط آهن سراسری دیگر از این مسیر استفاده نشد. باشگاهی به نام تراس هم اکنون مدیریت این مکان را بر عهده دارد. استراحتگاهی تابستانی به نام کارا آغاچ نیز با فاصله ۱۰ کیلومتری از شهر در دوران قدیم مورد استفاده پادشاهان عثمانی قرار داشته است.

تور ترکیه


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.